November 23–án a Zöld Nap Egyesület csapata Györgyjakab Boróka osztályfőnök meghívásának eleget téve egy kreatív tevékenységi versenyt bonyolított le a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum 23 hatodikos diákja közt. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A csütörtöki ineraktív program elején az idén áprilisban kezdődött Don`t trash our future:RRR projekt két EVS önkéntese Isabel Fernandez és Büsra Yilmaz osztotta meg az önkéntesség során szerzett tapasztalatait. Ezáltal a rajz tagozatos diákoknak lehetőségük volt számos információt megtudni Spanyolországról és Törökországról, betekintést nyerve az adott országok rejtelmeibe, titkaiba is.

Egy rövid szünetet követően a szelektív hulladékgyűjtésen és a kreativitás népszerűsítése kapott főszerepet. Manapság a fogyasztói társadalom arra kényszerít, hogy rögtön megvegyük azt amire szükségünk van. Bár az emberi kreativitás megtanít, hogy az ember sok mindent eltud készíteni a saját két kezével. A tanulókat hét 3-4 tagú csoportra osztották fel. Mindenik csapatnak rendelkezésre álló újrahasznosítható hulladékból kellett elkészíteniük különböző fantasztikus gépezeteket. A tárgyak elkészítésével a csapatok egy egy képviselője bemutatta a remekművet, mellékelve egy rövid történetet is. Az esemény zárókordjaként a csapatok díjként könyvcsomaggal térhettek haza.

A tevékenység az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával valósult meg.

Fotó: Ayse Büsra Yilmaz