FERNET BLUES COMPANY – Colouring the past

“Pont úgy csak egy kicsit másképp”: a szombati koncerten blues sztenderdeket új köntösben, ismert dalok feldolgozásait hallhatják az érdeklődők virtuóz szájharmonika kíséretben: (Wilson Pickett, Root Doctor, J.J. Milteau, Buddy Guy, Eric Clapton, Paul Butterfield, Fleetwood Mac, John Mayall, stb)
A 99 ben alakult brassói ötösfogat, a dizájner-, informatikus-, grafikus- és két vérbeli profi zenészből álló Fernet Blues Company a szentgyörgyi városnapok keretén belül a Kónya Ádám művelődési központ melletti közösségi szimpadon játszik szombaton, április 30-án 20:30-tól. A banda 2005-ben a bukaresti fesztiválról az év blues zenekara és legjobb szájharmónikása címemmel tért haza, mely egyben a pályára való belépőt is jelentette. így folyamatosan játszanak hazai jazz blues fesztiválokon, de meghívást kaptak magyarországi és sváci fesztiválokra is melyek a kényszerszünet miatt elmaradtak. A szakma, a Nighlosers után a bandát (az évi 25-30 fellépéssel) a második legaktívabb blues csapatnak könyveli el.
2009 óta a felállás változatlan, mégha külön külön más projektekben is részt vesznek.

Ének és gitár- Yokko, szájharmonika, vokál-Cristy Oprea (A. Andries band), basszusgitár, slide, ukulele -Gabi Isac (az egykori Conexiuni, Grup 74 zenekarok motorja), Vetró B. S. András gitár (Prieger Custom Guitars), a doboknál a Yamaha márkaképviselet endorsere Isac Vlad, (Dave Weckl és Steve Gadd tanítvány).