Idén 11. alkalommal hirdeti meg a SICULUS fesztivált, az erdélyi magyar zenekarok seregszemléjét a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont. Várjuk azoknak a zenekaroknak vagy egyéni előadóknak a jelentkezését, akiknek szenvedélye a zene, szeretne közönség előtt fellépni, bemutatkozni, van saját szerzeménye és fejlődni szeretne a SICULUS fesztiválon megszerzett díjak, képzések és tapasztalatcsere révén. A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk június 30. éjfélig.

A tehetségkutató nagydíja 1 darab 1000 euró értékű és 4 darab 500 eurós stúdiófelvétel, továbbá értékes nyereményekkel, valamint magyarországi és erdélyi fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel térhetnek haza.

A versenyprogram kétfordulós. Az elsőben két saját magyar nyelvű dallal kell benevezni rock, pop-rock, indie, jazz, hard rock, folk-rock, alter-rock, metal, funky, hip-hop, stb. zenei stílusok valamelyikével. A továbbjutott zenekarok a második fordulóban a zsűri és közönség előtt léphetnek színpadra a 11-ik SICULUS fesztiválon, Székelyudvarhelyen, a Városi Parkban, 2023. augusztus 25-27-e között. Újdonságnak számít idén, hogy a második fordulóba továbbjutott zenekarok kétnapos szakmai felkészítőn vehetnek részt Székelyudvarhelyen, augusztus 23-án és 24-én, melyet a Kőbányai Zenei Stúdió szaktanárai tartanak.

Részletek, online regisztráció: https://siculusfesztival.com/jelentkezes/

A SICULUS fesztivál szervezője: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa, társszervezője: Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács.

Partnerek: Székelyudvarhely Város Polgármesteri Hivatala, Székelyudvarhelyi Művelődési Ház.

Médiapartnerek: Román Televízió Magyar Nyelvű Adása, Erdélyi Magyar Televízió, Kolozsvári Rádió Magyar Adása, Hargita Népe, Erdély.Ma, Star Rádió, Erdély FM.

Támogató: Petőfi Kulturális Ügynökség, Nemzeti Kulturális Alap, az RMDSZ és a Communitas Alapítvány.

Információ: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Székelyudvarhely, 1918. December 1. utca 9. szám, 2. emelet, Hargita megye, e-mail: office@hagyomany.ro, telefon: +40-723-223543.