Karácsony előtt Cicaverzum Erdélyben

December 15-én lesz Szeleczki Rozália Cicaverzum című romantikus vígjátékának romániai bemutatója. A cím hivatalos román verziója În Mâțăvers, a forgalmazó „cicaszépségversenyt” hirdetett.

A harmincéves Fáni menekül a szerelemtől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. Amikor egy napon egy rejtélyes fekete Macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a manipulatív Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De vajon mit szól a „tündérmeséhez” Mihály, a macska sármos gazdája?




Erről szól a Cicaverzum, amelynek forgatókönyvét elsőfilmes rendezője és Kemény Zsófia közösen jegyzi, producere pedig Iványi Petra. A film főbb szerepeit Törőcsik Franciska, Polgár Csaba, Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Tordai Teri és Patkós Márton játssza.

A Cicaverzum romániai vetítései:
Kolozsvár, Győzelem mozi, december 13., 17:45 – díszbemutató és közönségtalálkozó az alkotókkal (facebook-esemény itt), utána rendszeres vetítések a moziban
Kolozsvár, Művész mozi, december 17., 20:30 – a vetítés facebook-oldala elérhető itt, jegyet váltani itt lehet, utána rendszeres vetítések a moziban
Csíkszereda, Csíki mozi, december 20., 19:00 – a vetítés facebook-oldala elérhető itt
Sepsiszentgyörgy, Művész mozi – rendszeres vetítések december 15-től
Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Központ – egyszeri vetítés januárban, részletek hamarosan!
Gyergyóalfalu, Petőfi Művelődési Központ – két vetítés januárban, részletek hamarosan!

A filmet eredeti nyelven, román nyelvű felirattal vetítik a mozik, romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület. A bemutató apropóján a forgalmazó december 10-i határidővel „cicaszépségversenyt” hirdetett: cicás fényképeket várnak, amellyekkel mozijegyet, aláírt filmplakátot vagy macskaeledelt lehet nyerni. Részletek a Filmtett Distribution facebook-oldalán ( https://www.facebook.com/filmtett.distribution ).