Bogyó és Babóca Erdélyben

A bölcsődések és óvodások körében több mint 10 éve népszerű rajzfilmsorozat 5. évadának összefűzött epizódjait szeptember elejétől vetíti több romániai mozi.

A Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséiben az évszakok váltakozását 12 rövid történetben követhetjük végig, a természet minden hónapban közös játékra hívja a szereplőket. Kalandjaik során februárban együtt ünnepelnek egy különleges farsangi bálon, áprilisban közösen ugrálóváraznak, júliusban együtt készítenek gyümölcsjégkrémet, decemberben izgalmas ajándékokkal lepik meg egymást, a 13., ráadás történetben pedig süteményversenyen vesznek részt, amelyből kiderül, hogy bárki, még a mindig lelkiismeretes Bagolydoktor is hibázhat.

Vetítések Romániában:
* Kolozsvár – a Győzelem moziban szeptember 2-án, 13 órától és szeptember 3-án, 11 órától, valamint a Művész moziban szeptember 2-án, 10 órától
* Sepsiszentgyörgy – rendszeres vetítések a Művész moziban szeptember 1-jétől
* Csíkszereda – rendszeres vetítések a Csíki moziban szeptember 5-e után
* Kézdivásárhely – a Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztiválon, szeptember 26-án




A sorozat a KEDD Stúdióban készült, rendezője a Maestróval az Oscar-jelölésig eljutott M. Tóth Géza, valamint Fazakas Kinga. A forgatókönyvet a Bogyó és Babóca mesék szerzője, Bartos Erika írta, és a rajzokat is ő készítette. A sorozat zenéjét Szabó Tibor szerezte, és a mesemondó ezúttal is Pogány Judit. A sorozat romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.