Január 30 és 31-én az Iskola Másként hét keretében a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző meghívásának eleget téve a Zöld Nap Egyesület törökországi ESC önkéntesei (Aysenur Bayram, Derya Yavlar és Mustafa Erol) és a szervezet elnöke Ráduly Attila egy több órás interaktív tevékenységet tartottak. Többek között a hazai, nemzetközi önkéntességről (Európai Szolidaritási Testület), a madáretetésről és Törökországról kaptak bővebb információt a hallgatók. Az eseményen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

A beszélgetést a tavaly nyáron indult Be Active Be Green projekt bemutatásával kezdődött. Ezt követően pedig az ősszel érkezett önkéntesek ismertették az ESC (Európai Szolidaritási Testület) önkéntes program tudnivalóit, annak sokszínűségét, lehetőségeit. Kiemelték azt, hogy a projekt olyan külföldi kaland és kihívás is egyben, amelyben nagyon sok örömteli és élményekben gazdag tevékenységekkel kell megbirkózni a vállalkozó önkéntesnek, amire önmagának kell megkeresnie és megtalálnia a megoldást. A foglalkozásokat izgalmassá tette az osztályközösségek nagyfokú érdeklődése, az önkéntesek ittléte iránt. Egy interkulturális párbeszédet folytatva, a tizenegyedikes és a tizedikes diákok kíváncsian fogadták az önkéntesek válaszait a világ dolgairól, a török kultúráról és az itt tartózkodásának, élményeiről is. A tevékenységet Mustafa Erol gitározása zárta.

A zöldek köszönik az iskola vezetőségének és Kis Emesének a meghívást. A rendezvény lehetőségét az Európai Szolidaritási Testület program biztosította.

Fotó: Ráduly Attila