A nagy sikerű március végi Tavaszünnep után április elején folytatja a nyilvánosság számára is nyitott rendezvényei sorozatát a Kézdi Waldorf Egyesület.

A mai kisgyermek szükségletei címmel tart előadást Kézdivásárhelyen Kiss Joli magyarországi Waldorf-pedagógus, felnőttképzésen oktató tanár, aki 15 éve képviseli Magyarországot a Waldorf Óvodák Nemzetközi Szövetsége a Waldorf/Steiner Kisgyermekkori Nevelésért (IASWECE) nevű nemzetközi szervezetben.

1993-ban kezdte pedagógusi pályáját, 2005-től Waldorf-óvónőként dolgozik, tagja volt a Magyar Waldorf Szövetség elnökségének. 31 éves pedagógusi tapasztalattal és számtalan szakmai továbbképzéssel felvértezve mutat irányt immár 2015 óta a Waldorf-pedagógusok új nemzedékeinek Magyarországon és Erdélyben.

Mire van szüksége a kisgyermekeknek, és ezt hogyan adhatjuk meg nekik? Ehhez nekünk, felnőtteknek hogyan kell magunkon dolgozni, a steineri „minden nevelés önnevelés” elv szellemében? Miért fontos a kisgyermek számára az organikusan felépített napi, heti ritmus, a rendszeresen visszatérő tevékenységek biztonsága, ugyanakkor a szabad játék állandó jelenléte? Hogyan járul hozzá a Waldorf-óvoda a családi neveléssel karöltve a kisgyermek fejlődéséhez annak érdekében, hogy testileg egészséges, lelkileg szabad és szellemileg kreatív felnőtté váljon? Ilyen kérdésekre kaphatunk választ Kiss Joli előadásából, amelyre 2024. április 3-án 18 órától várnak minden érdeklődő szülőt, nagyszülőt, felnőttet a kézdivásárhelyi Vigadó dísztermében.

A rendezvény önkéntes támogatáson alapul: a résztvevők adományait becsületkasszába várják. Ajánlott adomány 15 lej.