2024. február 3-4. között a Zöld Nap Egyesület vezetősége az önkéntesei számára az év első csapatépítő tréningjét szervezte meg. A kétnapos tréning tartalmazott interaktív előadásokat, csoportépítő, bemelegítő jégtörőket, filmnézést, szülinapozást, tekézést valamint a résztvevők meglátogatták Vetró András szobrászművész alkotóműhelyét is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

Első nap, a kézdivásárhelyi Sportszálló társalkodójában, a törökországi Ayșenur Bayram a Be Active Be Green projekt ESC önkéntesének koordinálásával zajlott az esemény, ahol számos kreatív, kommunikációs, csapatépítő, önismereti és mozgásos tevékenységek variálásával olyan játékokat sajátítottak el a résztvevők, amelyek nagyban hozzájárulnak a kommunikációs készségek-és egészség fejlesztéséhez, valamint a figyelem-és memória erősítéséhez. Ezt követően egy születésnapi ünneplésre is sor került, hisz a szervezet tavalyi évének legaktívabb önkéntese Venczel Tamás betöltötte a 18 évet február 3-án, szombaton. A nap eseményeit közös vacsorával, filmnézéssel, társasjátékkal és értékeléssel zárták.

Vasárnap egy több órás tekézésre került sor. A remek hangulatú verseny végén a legjobban teljesítő résztvevők okleveleket kaptak Várdó Olivér a KSE teke szakosztályvezetője által. A kétnapos csapatépítőt a Temesváron született és a több mint öt évtizede Kézdivásárhelyen élő és alkotó Vetró András szobrászművész látogatással zárult, ahol a résztvevőknek lehetőségük nyílt megismerni a művész életét és néhány legfontosabb művét is. "Úgy érzem, mindenki számára egy nagyon jó csapatépítő program volt, hiszen csak együttműködve, közösen tudunk újabb programokat kigondolni s megszervezni." - nyilatkozta az egyik résztvevő.

A rendezvény lehetőségét az Európai Szolidaritási Testület és a Sportiroda biztosította.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Márton Fanni-Bíborka és Derya Yavlar